به گزارش گروه دفاع وامنيت مشرق به نقل از ايسنا، در اين مراسم که با حضور مقامات صنعت هوانوردي کشور، مديرعامل و اعضاي هيات مديره شرکت فرودگاههاي کشور، مديران و مسوولان شرکتهاي هواپيمايي، مديرکل مراقبت پرواز و مسوولان فرودگاه بينالمللي مهرآباد برگزار شد، محسن اسماعيلي مديرعامل شرکت فرودگاههاي کشور اعلام کرد: ساخت سامانه رادار به دست جوانان ايران زمين نشان دهنده حضور نيروي انساني مستعد و توانمند در شرکت فرودگاههاي کشور دانست.
وي با تاکيد بر لزوم توجه بيش از پيش به کنترلرهاي ترافيک هوايي، خواستار برنامهريزي ويژه در جهت حمايت از طرحهاي ابداعي متخصصان هوانوردي شد.
بر اساس اين گزارش اين سامانه که حاصل بيش از يک سال تلاش مداوم متخصصان مديريت ترافيک هوايي کشور است، نقش بسيار مهم و تعيينکنندهاي در آموزش کنترلرهاي ترافيک هوايي و افزايش مهارتهاي آنها در ايجاد جدايي بين پروازها دارد.
اين سامانه شبيه ساز رادار با هزينهاي غيرقابل مقايسه با هزينه خريد سامانه مشابه خارجي ساخته شده است، چرا که هزينه خريد نمونه خارجي اين سامانه برابر 600 هزار دلار است که سامانهي بومي آن، با هزينه 41 هزار دلار ساخته شده است.
از مهمترين اهداف و کاربردهاي سامانه اين شبيه ساز ، آموزش عملي رادار، تمرين سرويسدهي به هواپيماها در شرايط اضطراري و در مواقع هواپيما ربايي، کاهش چشمگير هزينههاي آموزشي، تجزيه و تحليل رويدادهاي پروازي و ارزيابي کار کنترلرها را ميتوان نام برد.
لازم به يادآوري است که سامانه شبيه ساز رادار يکي از چندين سامانه ابداعي توسط اعضاي جامعهي متخصصان مراقبت پرواز ايران در چند سال اخير است و به طوريکه پيش از اين سامانه خودکار ارسال اطلاعات هوانوردي و فرودگاهي و همچنين سامانه شبيه ساز دو بعديِ برجِ کنترل ترافيک هوايي توسط کنترلرهاي عضو جامعه متخصصين مراقبت پرواز ايران ساخته شده است.
ساخت سامانه شبيه ساز رادارِ مراقبت پرواز توسط متخصصان بيادعاي صنعت هوانوردي به خصوص کنترلرهاي ترافيک هوايي، يک رخداد مهم علمي-تخصصي است که گامي بزرگ در شکست تحريم و برطرف کردن نياز کشور براي تأمين تجهيزات تخصصي- آموزشي در حوزه صنعت هوانوردي و ارتقاي سطح ايمني هوايي به شمار ميرود.
لازم به ذکر است در مراسم مذکور به پيشنهاد جامعه متخصصان مراقبت پرواز ايران و با هدف بزرگداشت زنده ياد محمدعلي رومينا استاد بيبديل علوم هوانوردي ايران و کنترلر رادار فرودگاه بينالمللي مهرآباد- سامانه رادار به نام رومينا نامگذاري شد.